1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Община Варна била пред фалитобщина Варна

Община Варна е на ръба на фалита. Бомбата хвърли днес лидерът на Ред законност и справедливост (РЗС) Яне Янев. Той обаче така и не даде по-конкретни данни за размера на финансовите затруднения пред града. По думите му бюджетите на общината за последните години били подправени и не отразявали реалната ситуация. Пари се дължали повсеместно, дори и на комисионерски фирми, които договаряли директно с кмета. РЗС имали вътрешна информация за това колко лошо било финансовото състояние на общината в действителност. По думите на Янев годишната финансова субсидия от държавния бюджет изобщо не стигала, за да покрие дълговете на местната хазна. Като особено критично Янев отбеляза състоянието на "Градски транспорт", "Пазари" и "ВиК - Варна", но не даде подробности. Около и след кметските избори обаче положението вече щяло да е неспасяемо.
"В парламентарната комисия по корупция вече има 27 резолюции за тежки нарушения във Варна", каза още Янев. В последните 2 години имало данни за поне 7 незаконни обществени поръчки с нарушения, при които критериите предварително били оповестени на фирмите. Само от апорта на 11 имота в различни проекти местната хазна загубила 5,5 млн. лв., твърди Янев. Телефонът на кмета Кирил Йорданов днес цял ден беше изключен и не беше откит за коментар.
"Общината във Варна е взета на концесия от политическата мафия в последните 20 години. Там напоследък и една и чистачка не може да бъде назначена без благословията на мафията", категоричен бе лидерът на РЗС. Основната критика в това отношение отнесе депутатът от ГЕРБ Павел Димитров. По думите на Янев, той е уредил с апетитни назначения всичките си близки и роднини. От своя страна депутатът напълно отрече тези твърдения. Единствено дъщеря му работела на държавна служба в общината, но и тя е напуслана, именно заради подобни намеци.

13.02.2011, 18:43 Автор: Десислава Димитрова


Тагове: РЗС, община Варна, фалит

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center