1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СВЕТЪТ

Великобритания чака 100 000 от Източна Европаимигранти

Около 100 000 души от Източна Европа се очаква да се отправят към Великобритания след 1 май, когато ще получат правото на до 150 лири месечни социални помощи, пише вестник "Дейли експрес", цитиран в понеделник от БТА.

Имигранти от осем страни, сред които Полша и Унгария, които се присъединиха към Европейския съюз през 2004 г., ще получат автоматично правото на помощи за безработни, както и данъчни и други облекчения. Правилата, които забраняват на имигранти от източния блок да получават помощи, освен ако не са работили във Великобритания без прекъсване в продължение на една година, ще отпаднат в съответствие с изискванията на Европейския съюз.

Експерти, според които около 100 000 нови имигранти ще пристигнат след отмяната на ограниченията, смятат, че социалните облекчения ще насърчи допълнително живеещите и работещите във Великобритания около милион имигранти от Централна и Източна Европа да останат в страната. Това обаче ще засили бремето на данъкоплатците в период, в който правителството налага строги ограничения на държавните разходи, отбелязва "Дейли експрес".

Схемата за регистрация на работещите в Обединеното кралство , която задължава хората от Източна Европа да се регистрират, ако искат да работят във Великобритания повече от месец, също ще отпадне на 1 май.

"Това трябва да се наблюдава внимателно. Никой не знае какъв ще бъде ефектът", отбелязва сър Андрю Грийн, председател на организацията MigrationWatch UK. Той е особено обезпокоен от това какво ще се случи, след като "преходните контролни мерки", които действат за имигранти от България и Румъния, бъдат отменени до две години и се опасява, че ромите ще се надпреварват да се възползват от британската социална система.

25.04.2011, 13:59 Автор: mediapool.bg


Тагове: имигранти, социални помощи, Великобритания

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА