1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СВЕТЪТ

Армията ”укротява” СирияСирия протести

Нови убийства белязаха днешния ден в Сирия, съобщиха от news.bg. Военни части са открили огън срещу демонстрантите в град Дараа. Според очевидци жертвите и ранените са десетки, но на този етап броят им не е установен, съобщава lenta.ru.

Агенцията посочва и че телата на убитите са изоставяни по улиците, а всеки, който се опита да приближи убитите или ранените бива разстрелван от снайперисти, позиционирани по покривите на сградите.

Прекъснати са електричеството и телефонните връзки. В Дараа са въведени около 3 хиляди военни. Войската използвала бронирана техника, разположена в центъра на центъра на града.

Военни части са въведени и в още два сирийски града, разположени в близост до Дамаск. Арестувани са много протестиращи.

Най-малко 12 души бяха убити вчера, след като сирийските сили за сигурност проведоха операция в крайбрежния град Джабла.

Припомняме, Сирия беше обхваната от невиждани социални протести през последните няколко седмици. Демонстрантите, които искат реформи и по-ефективна борба с корупцията, дадоха десетки жертви в сблъсъците със силите за сигурност.

За разлика от другите арабски страни, обхванати от брожения, в Сирия начело на протестите застанаха сунитите. В много региони техните племена от години оспорват властта на алавитите от „Баас", които са представители на шиитска секта.

Башар Асад разпореди в края на март да бъде създаден Висш юридически комитет за отмяна на извънредното положение, което действа в страната от 1963 година. Той трябва да изготви в срок не по-късно от 25 април нова пакет от закони, които да гарантират безопасността на гражданите и защитата от тероризъм.

25.04.2011, 13:02 Автор: news.bg


Тагове: Сирия, убити, военни

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center