1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

Трима убити при удар на НАТО в Триполивъздушна атака

Трима души бяха убити, след като НАТО бомбардира автомобилен паркинг близо до резиденцията на либийския лидер Муамар Кадафи "Баб ал Азизия" в центъра на Триполи, заяви правителственият говорител Муса Ибрахим, съобщава dariknews.bg, цитирайки от Ройтерс.

По думите на Ибрахим в либийската столица е имало "много силна експлозия" тази сутрин.

Репортери на Ройтерс обаче казаха, че бомбардираният обект изглеждал като подземен бункер. Според техните описания на мястото имало паркирани коли, но районът бил обграден със стена и наблюдателни кули и охраняван от войници, посочва БТА.

Те видели две големи дупки, където бомбите били пробили земния пласт, под който имало армиран бетон. От единия кратер се издигал дим, а наблизо имало сандъци с боеприпаси. Ибрахим заяви, че бомбардираното място не било използваемо и че сандъците били празни.

Междувременно заместник-министърът на външните работи Халед Каим заяви, че либийската армия може да се откаже от сраженията в град Мисрата заради въздушните удари на НАТО и да остави местните племена да се бият с бунтовниците.

По думите му стремежът на правителствените войски е да постигнат "хирургическо решение, но въздушните удари не позволяват това".

23.04.2011, 11:13 Автор: dariknews.bg


Тагове: жертви, Триполи, НАТО

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА