1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

Робот показа щетите в АЕЦ „Фукушима 1”АЕЦ

Компанията оператор на японската АЕЦ „Фукушима 1” излъчи нов видеоматериал, заснет на 17 и 18 април от робот с камера, показващ щетите в ядрени реактори номер 2 и 3 на централата, съобщава dariknews.bg, позовавайки се на световните агенции.

По-рано японските власти въведоха пълна забрана за достъп в 20-километровата зона около авариралата АЕЦ „Фукушима 1”. Решението за забраната бе взето, след като полицията откри, че над 60 семейства, живеещи в близост до атомната централа, не са изпълнили разпореждането за евакуация и не са напуснали домовете си. На евакуиралите се сега ще бъде разрешено да се върнат по домовете си само за два часа, за да вземат личните си вещи, уточнява БГНЕС.

Всяко семейство трябва да излъчи по един свой представител, който ще има право да се възползва от отпуснатите 2 часа, като останалите членове на фамилията няма да имат право да сторят същото. Правителството готви още по-големи рестрикции за достъп в най-скоро време, когато ще бъдат евакуирани и жителите на няколко населени пункта, разположени извън пределите на 20-километровата зона. АЕЦ „Фукушима 1” пострада от цунамито, което последва разрушителното земетресение от 11 март.

22.04.2011, 12:12 Автор: dariknews.bg


Тагове: АЕЦ, робот, радиация

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА