1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Борисов: Опорочиха ми детствотобойко

/Из стенограмата от заседанието на Министерски съвет/

Към министъра на образованието Сергей Игнатов - по повод обявеното пред медии обсъждане за промяна на датата на първия учебен ден /бел. ред. Това Игнатов каза във Варна и то беше отразено във Vestnikat.bg/

"За кой ли път го казвам. Днес като чета вестниците: правят от 1 септември ще учат, от 7 септември ще учат, и след това излизат платените социолози и казват: правителството се колебае. Аз го научавам от новините, че някъде сте си говорили, че е възможно да се промени първият учебен ден".

"А има теми, като първия учебен ден, който касае всички майки, хайде бащите по-малко са ангажирани. От сега хората започват да си викат "защо от 1 септември, ако отида на по-евтино море, кога ще доведа децата? Обмислено ли е всичко това?".

"Затова ще помолиш медиите, когато правят такива бомбастични заглавия, да ги правят след като е минало министерското постановление или е влязъл законът в парламента. В противен случай ни правят много лоша услуга".

По случая в Пещера, където депутатката Красимира Симеонова (ГЕРБ) организира ученическо състезание, а наградата за най-добрите е била да сглобят фразата "Ние сме с ГЕРБ, с теб сме по-силни"

"Между другото, ако някой от вас по тази тема го питат, най-малко БСП имат право да говорят за използване на децата за политическа агитация. Тяхната партия ме караше да ходя с червена връзка. Тяхната партия насила ме караше, те ми опорочиха детството. Как така?".

Към земеделския министър Мирослав Найденов - по повод съобщението пред медиите на шефа на агенцията по безопасност на храните Йордан Войнов, че снайперисти ще стрелят по крави, болни от шап.

"Министър Найденов, кой пуска тези съобщения – снайперисти ще гонят луди крави с хеликоптери? Кой си играе с тази информация и кой я предава. Изпратете трима ловджии, които за един час ще свършат работата, аз го чета и ме хваща срам".

Към всички министри

"Колеги, уволнявайте, наказвайте, защото ще ви уволня и ще накажа вас".

"Преди два-три месеца ме обвинявахте, че министрите не говорят, че съм диктатор, че всъщност само аз приказвам, като им позволих да приказват, сега пък защо приказват предварително".

21.04.2011, 20:54 Автор: ПВ


Тагове: Бойко Борисов, стенограма, заседание, МС

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Мартин
22.04.2011; 08:44
Пази,Боже,България от прости и от простаци!!!Дори те да са т.н.правителство.Започни от премиера,моля те!!!
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА