1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Армията няма да гони крави в Странджакрави

Не предвиждаме каквото и да е било участие и мисля, че никой сериозно не предвижда това, което беше казано. Това заяви военният министър Аню Ангелов за евентуалното участие на служители от силовите министерства в отстрела на дивите крави в Странджа, предаде БГНЕС.

.Според министъра, който ръководи едно от двете ведомства, у нас има достатъчно ловци, които "могат да се организират и да свършат тази работа вместо снайперистите". Преди 3 дни директорът на агенцията по храните Йордан Войнов каза, че в региона на Странджа обикалят 25 диви крави, за които се предполага, че имат шап. Тогава Войнов обяви, че му е обещано съдействие и в борбата с тях ще се включат и специализираните части на МВР. Специалните сили са си специални сили, каза обаче военният министър днес, преди да обяви категорично, че не се предвижда участието им в решаването на проблема с кравите. "Има си достатъчно, мисля, че 130 000 бяха ловците общо от български граждани и гражданки", категоричен е Аню Ангелов. Няма да участват и военни полицаи.

Преди около 2 години министър - председателят Бойко Борисов заръча "военна полиция да участва в охраната на обществения ред специално за селскостопанските площи, да не се краде реколта и т. н". Това му беше припомнено от Аню Ангелов преди около 3 седмици, когато в спора да има или не закон за военна полиция, Ангелов изтъкна, че "ние досега нямаме такова правомощие и не сме го изпълнявали. Ето сега в този закон въвеждаме това правомощие".

Военният министър заяви, че в този закон са разписани точно механизмите за взаимодействие на военна полиция с МВР. Такова обаче армията не предвижда с Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). А иначе законът за военна полиция, заради който вътрешният и военният министър влязоха в остър спор на заседанието на правителството на 2 март вече е приет от водещата парламентарна комисия - тази по външна политика и отбрана.

21.04.2011, 15:54 Автор: БГНЕС


Тагове: армия, снайперисти, крави

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Д.Д..
21.04.2011; 16:57
Споко!Хеликоптерите-в хангара,кравите-в балкана,снайперистите-с отмяна на стрелбата по шап-кравата.
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА