1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ЛЮБОПИТНО

Китаец става Шекспир с операцииКитаец става Шекспир

Известният китайски писател Чжан Ии ще си направи 10 пластични операции, за да заприлича на Шекспир. Това съобщи РИА Новости, като се позова на местния печат.

Младият писател ще похарчи над 1 милион юана /153 000 долара/, за да напомни на света за великия писател и драматург, предаде държавното радио на Китай. „Животът е път към усъвършенстването и аз мисля, че операциите си струват парите“, смята писателят, който възнамерява да стане китайския Шекспир. Според експерта в областта на пластичната хирургия доктор Чжен Чужун младият човек ще трябва да си направи най-малко десет операции. Очите, бузите му и „други части на лицето“ ще трябва да бъдат докарани до тези на Шекспир. Лекарите са оптимисти, че Чжан Ии, който наскоро стана на 30 години, наистина ще заприлича на Шекспир. Плановете на писателя обаче бяха посрещнати отрицателно от потребители на интернет. Критиците са убедени, че скандално известният писател иска за пореден път да привлече вниманието към себе си.

През 2006 г. Чжан Ии публикува в интернет писмо, в което поиска ръката на известната в Китай телевизионна водеща Ли Сян. Единият от шестте му довода беше, че бившият мъж на телевизионната звезда й е изневерявал с приятелката на писателя. Водещата обаче не прие предложението. През 2008 г. пък Чжан Ии предизвика негодувание с книгата си „Уродлива география“, в която дава не особено ласкави оценки на хората от 13 провинции в страната.

21.04.2011, 14:41 Автор: dnes.bg


Тагове: Шекспир, китаец, операции

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center