1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

Пирати отвлякоха кораби в Арабско морепирати

Два търговски кораба са били отвлечени от пирати в Арабско море, съобщава Агенция Франс прес, цитирана от news.bg=

.Отвлечените кораби са италианският балкер "Розалиа Д'Амато" (Rosalia D'Amato) и южнокорейският контейнеровоз "Ханджин Тянджин" (Hanjin Tianjin), пише електронното издание Лента Ру.Първо е бил нападнат корейският плавателен съд. Сигналът за бедствието е постъпил тази нощ, след като връзката с него е била прекъсната. Към момента на нападението съдът се е намирал на 400 км на изток от йеменския остров Сокотра=

Предполага се, че екипажът, състоящ се от корейци и индонезийци, се е скрил от пиратите в специално убежище. Към мястото на произшествието е бил изпратен южнокорейският ескадрен миноносец „Чхве Йон".Нападението над "Розалиа Д'Амато" е било извършено на 740 км от бреговете на Оман в 6 часа сутринта. Според съобщението пиратите са доплували до балкера с две лодки. За жертви сред екипажа не се съобщава.

Известно е, че 7 от моряците са били италианци.Според коментар в „Морски бюлетин - Совфрахт" южнокорейският съд е първият трансокеански линеен контейнеровоз, който е бил отвлечен от пирати. Неговата товароподемност представлява 85,4 хиляди тона, а дължината му е 304 метра.

21.04.2011, 13:50 Автор: news,bg


Тагове: пирати, кораби, отвличане

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА