1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СПОРТ

Когато футболът бе само игра

Хубавите години бяха до идването на демокрацията, смята Валери Каров
Ексзащитникът на ”Черно море” се отказал, тъй като не можел да си изкарва прехраната


Каров

Футболът днес навярно е най-скъпоплатената професия у нас, но не винаги е било така. Особено в "Черно море" в средата на 90-те години на миналия век, когато отборът креташе в "Б" група. "Имаше моменти, в които играчите нямахме пари за храна. Да не говорим за излизания по заведенията и други подобни неща. Ходехме пеша на тренировки", разказа пред "Позвънете: ВестникЪт" бившият защитник на "моряците" Валери Каров. Той играе за зелено-белите от 1981 г. до 1994 г., като само през сезон 1987-88 се подвизава в "Спартак". Има общо 173 двубоя и 1 гол за "Черно море" и 20 участия за "соколите".

"Хубавите ми години във футбола бяха до идването на демокрацията. След това всичко се обърна с главата надолу. През 2-3 месеца в "Черно море" идваха спонсори, които уж щяха да наливат пари. Сменяха се президенти, какви ли нямаше - бизнесмени, сърби, кредитни милионери. Нищо не се променяше", заяви също Каров. В крайна сметка той прекратява футболната си кариера на 31 години. "Дойде момент, в който не можех с футбола да се издържам и реших да се занимавам с нещо друго. Хубавите години бяха до идването на демокрацията", уточни 47-годишният днес ексфутболист. От 7 години той държи магазин за плодове и зеленчуци.

Най-хубавите спомени на Каров от футбола са свързани с двубоите на вече несъществуващия стадион "Юрий Гагарин".
"Голям терен, много публика. Можеше на воля да се набягаш. Големи мачове сме имали там. Най-хубавият ми спомен е свързан с една победа над ЦСКА с 1:0. Трябваше да пазя Любо Пенев и се справих отлично. Нищо не успя да направи", разказа Каров. Той бе категоричен, че най-трудните нападатели за опазване, срещу които е играл, са Христо Стоичков и Емо Костадинов. "Особено когато трябваше да се справям с Ицо, бе доста тежко. Само с нарушение можеше да бъде спрян. Уникална взривна скорост. Като чукнеше топката, докато се обърнеш, вече бе на 5 метра от теб", аргументира се бившият бранител.

Бе категоричен, че никога няма да забрави едно гостуване на
"Спартак" (Плевен), когато прегрял по време на загрявката. "Двубоят бе през октомври, но температурата минаваше 38 градуса. Доста необичайно. Бях още млад и със страхотна амбиция да се представя добре. Попрекалих обаче на загрявката и горещината ме отряза. Трябваше да пазя Пламен Гетов, ама направо не знаех къде се намирам. Минаваше от ляво, от дясно. Беше като сърне, само се влачех след него. А иначе е имало много двубои, в които съм го опазвал", сподели с усмивка Вале-
ри Каров.

20.04.2011, 21:29 Автор: Йордан Фотев


Тагове: черно море

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center