1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБРАЗОВАНИЕ

Шашкат родители по мейла

Няколко варненски училища са въвели електронни дневници
Директори сами подемали инициативата за модернизирането


компютър

Мейли или SMS-и известяват родители от Варна за подготовката и поведението на децата им в училище. Практиката съществува в Професионалната гимназия по електротехника, където са въведени електронни дневници от учебната 2007/2008 г. Целта е родителите да научават своевременно, ако отрочето им е получило слаба оценка, забележка или неизвинено отсъствие.

 На първата родителска среща за учебната година се уточнява с родителите по какъв начин да получават информацията, обясниха от гимназията. Служителите й пък се стараят да предоставят възможно най-подробна информация за обучението на децата.Няколко са училищата във Варна, в които са въведени електронни дневници, установи "Позвънете: ВестникЪт".

Оказа се обаче, че нито в Регионалния инспекторат по образованието (РИО), нито в общината са наясно в колко учебни заведения има такава система. Не сме задължени да събираме такава информация, обясни началникът на РИО Йорданка Атанасова. Тя обаче допълни, че в повечето професионални гимназии има електронни дневници. Имало и учебни заведения, чиито ръководства сами подемали инициатива и въвеждали софтуерни програми, чрез които родителите да проверяват в интернет какви са оценките на наследниците им.

Подробности четете в книжното тяло на "Позвънете: ВестникЪт"

20.04.2011, 21:16 Автор: Милена Радойчева


Тагове: Технологии родители

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: