1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Борисов усети гафа за кравитеБойко Борисов се усети за гафа със снайперистите

Изказванията на директора на Агенцията по храните Йордан Войнов относно мерките за борбата с шапа за малко да костват поста му.

Припомняме, вчера той обяви, че стадо от 25 крави в Бургаско ще бъде обстрелвано от снайперисти, като е възможно да бъдат ангажирани и спецчасти. Заради твърденията му, определени като непремерени от премиера, Бойко Борисов е поискал Войнов да бъде санкциониран, съобщи БНР, цитирано от news.bg. По време на днешното заседание на Министерски съвет аграрният министър Мирослав Найденов обяви, че шефът на Агенцията по храните ще запази поста си. Найденов обясни, цитиран от Фокус, че е смъмрил и се е скарал на Войнов. Казах му да си мери приказките, допълни той. Министърът посочи още, че е поставил задачата за отстрела на животните в Странджа на служителите от агенцията по горите. Залавянето им трябва да стане най-късно до края на седмицата.

На въпрос как си обяснява, че три седмици кравите не могат да бъдат убити, Найденов обясни: Нали разбирате, че докторите от агенцията по безопасност на храните не са най-добрите ловци. В този смисъл д-р Войнов е трябвало да поиска по-настоятелно пред шефа на агенцията по горите Бисер Дачев да отидат горски и ако те са недостатъчни, да командироват други от страната, за да се изловят кравите и да се свърши.

По думите на земеделския министър, сред обсъжданата помощ, която МВР би могла да окаже в борбата с шапа, е съдействието на ведомството при евентуално влизане в гранична зона, в която има по-специален режим.

20.04.2011, 18:39 Автор: news.bg


Тагове: крави, шап, мерки

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics