1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

МС реши за мрежата на границата с Турцияшап

Министерският съвет взе решение днес за изграждане на защитна мрежа по границата между България и Турция, която да спре разпространението на шапа, съобщи vesti.bg, цитирайки правителствената пресслужба. Целта на оградното съоръжение е да прекъсне свободното движение на диви и селскостопански животни между двете държави и да предотврати разпространението на вируса.
От общата дължина на границата между България и Турция - 209,5 км, в момента има изградена гранична мрежа с дължина 28,5 км. Предстои да бъде извършен ремонт на съществуващата мрежа и да изградена гранична мрежа по оставащата дължина - 181 км, като мрежата ще минава през три области - Бургас, Ямбол и Хасково. Предвижда се изграждането на мрежата по границата с Турция да завърши не по-късно от месец октомври 2011 г. поради факта, че вирусът на шапа се разпространява по-лесно при по-ниски температури.
.
Областните управители на области Бургас, Хасково и Ямбол ще възлагат самостоятелно изграждането на граничната мрежа на територията на тяхната област. Министерство на финансите ще осигури ресурс за финансиране на дейностите по бюджетите на съответните структури.
.
От началото на годината до сега бяха открити няколко огнища на шап в Югоизточна България и се наложи умъртвяване на животните. Намеренията на България и Гърция за изграждане на защитни съоръжения предизвикаха остра реакция в Турция през януари.

20.04.2011, 18:35 Автор: vesti.bg


Тагове: мрежа, шап, граница,

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА