1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Прибраха кучешките трупове край Каменаркуче

Извършена е проверка на кучешкия приют в Каменар след сигнала, подаден от "Позвънете:ВестникЪт". Кучешките трупове, за които алармира вчера наша читателка, вече са били прибрани, когато на място е отишъл екип на Районната ветеринарно-медицинската служба във Варна. Това съобщи днес д-р Марин Маринов, началник отдел в РВМС. По време на проверката в екарисажа са били закарани телата на 8 кучета и 2 котки. Животните са загинали в пътни инциденти, за което има протоколи, уточни той.

Като нелогично определи д-р Маринов изхвърлянето на трупове на животни около самия приют при наличието на екарсиаж в него. "Нормално е при операции на толкова много животни, да има и някои починали. Но не мисля, че служителите на приемника биха ги изхвърлили около пътя. А и при тези санкции, които се налагат, би трябвало да са много внимателни". По думите му, проверки на кучкарника са извършвани редовно. Възможно е животните да са били отстреляни, подозира той, тъй като в района е имало и други подобни случаи.

Вчера в редакцията бе получен сигнал от наша читателка, че на пътя около кучешкия приют в Каменар са захвърлени 4 трупа на кучета. Ирина Поповска се натъкнала на зловещата гледка, докато се връщала към Варна от приюта, откъдето се опитала да осинови кученце. По думите й, достъп до кучкарника и е бил отказан. За случая уведомихме Стойчо Бакалов, началник отдел "Осигуряване и опазване на обществения ред", който пък от своя страна поиска информация от Иван Радев, директор на кучкарника, относно случая. Пред нас Радев категорично отказа коментар.

20.04.2011, 17:29 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: кучета, приют, трупове, проверка, Каменар

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
peter
07.05.2011; 11:14
Вчера 06.05 по посока на село Въгглен и Каменар имаше трупове на разложени кучета.
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics