1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Областните поемат сигнали срещу бюрокрацияобласти

Областните управители вече ще приемат и разглеждат сигналите и предложенията на граждани срещу администрация. Това реши днес правителството на свое заседание, на което промяна в Устройствения правилник на областните администрации.

 С поправката се създава механизъм за ефективно изпълнение на правомощията на областните управители при и по повод получаваните предложения и сигнали на граждани и организации, отнасящи се до дейността на административни структури и организациите, предоставящи обществени услуги на територията на областта, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

За целта областният управител ще сформира нарочна комисия, която да приема и анализира сигналите и предложенията и ще трябва да ги изпраща на съответния компетентен орган. Една от основните задачи на комисията е да се информира за предприетите действия и за решението по съответното предложение или сигнал.

 Комисията ще се ръководи от заместник-областен управител, като в състава й ще бъдат включени експерти от областната администрация. За дейността си комисията ще изготвя ежегодно доклад, който ще трябва да представя на областния управител.

20.04.2011, 14:54 Автор: ПВ


Тагове: областни управители, администрация, сигнали

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics