1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Борисов: За ”Белене” ще питам парламентабойко

Лесно е да бърбориш, да даваш съвет, а най-лесно е да критикуваш, но за "Белене" цялата вина е в другата къща. Така премиерът коментира публикацията в руския вестник "Комерсант", че ако до 1 юли страната ни няма договор за изграждане на втората атомна централа, ще трябва да плаща неустойки на руската страна, предаде БГНЕС.

"Аз не чета "Комерсант". Тяхната работа е да пишат каквото искат, призна премиерът, но пак се впусна в обяснения за "Белене". "Ако са имали бърза работа, 2007 година е щяло да започне строителството на АЕЦ "Белене". 2006 година е подписан договорът за "Белене", дали са си 12 месеца срок за уреждане на неуредиците или каквото е имало след пиано бара да си доуредят.

Тогава президентът Георги Първанов обяви подписването на "Големия шлем". Дали са си 12 месеца да изтрезнеят и да подпишат нещо. Това е трябвало да бъде 2007 година, а сега сме 2011 година. 2007 година е трябвало да подпишат окончателния договор и сега може би да е пред пускане първият реактор. Те са нямали бърза работа, а сега пресират мен да започна всичко от начало. Няма да го направя за толкова милиарди и за това сме наели консултанти, които всичко да изчислят и да ни дадат сигурност, цена, прогнозни стойности на тока, анализ на земетръсни зони и тогава ще взема решение", подчерта Борисов.

Според него всички, които се изказват по темата е трябвало да се изказват в периода 2006-2007 година. "След като не са се изказали тогава - сега ще си мълчат и ще ни оставят да си свършим работата. Ако е изгодна или не цената на "Белене", ще отида в парламента и ще поискам вот или "за" или "против". Всичко друго е жив популизъм. Всеки иска да се изкаже по темата заради мен, за да му отговоря и да го направя значим в предизборната кампания като основен противник на ГЕРБ. Това е много елементарна тактика", каза още Борисов.

20.04.2011, 14:26 Автор: БГНЕС


Тагове: Бойко Борисов, АЕЦ Белене, Комерсант

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА