1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Димо Стоев назначил подкупния ревизор

Съдът прецени, че Свилен Дойчинов не може да въздейства на свидетели
Не е виновен, познаваме сина си, твърдят родителите


Свилен Дойчинов

Арестуваният за взимане на подкуп общинар Свилен Дойчинов е назначен като служител на община Варна от бившия финансист номер едно и настоящ общински съветник от ГЕРБ Димо Стоев. Пред "Позвънете: ВестникЪт" съветникът отрече да познава Дойчинов. Той добави, че е работил с шефа му Красимир Колев и него познавал добре. Те работили заедно още от времето, когато шефът на ревизорите е бил на служба в кметство "Владиславово". От доверен източник обаче разбрахме, че Дойчинов е бил назначен именно с посредничеството на Стоев. Той бил доста близък с бащата на подкупния чиновник. 
Междувременно вчера Варненският окръжен съд реши да пусне под домашен арест общинския ревизор. Това ще се случи след 3 дни, ако прокуратурата приеме решението на съда, научи "Позвънете: ВестникЪт". След като изслуша държавното обвинение и защитата, дежурният съдия прецени, че Дойчинов може да бъде пуснат вкъщи. Вместо да отговори на въпроса дали ще протестира решението, наблюдаващият прокурор Румен Радев пожела приятен ден на репортерите.
Дойчинов беше доведен в съда вчера още по обед за разпит пред съдия. Към 14,30 часа беше свален под охрана в съдебната зала, където го чакаха родителите му. Според прокуратурата до момента има събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че ревизорът е извършил престъпление. Държавният обвинител обясни, че няма притеснения, че общинарят може да се укрие от властите. На свобода обаче можел да въздейства на свидетелите. Работното обвинение срещу него е по чл. 301 от Наказателния кодекс, който предвижда до 6 години затвор за подкуп на длъжностно лице. Според прокуратурата Дойчинов е поискал от едноличния търговец "Евротранс - Д. Полимеров" Валентин Полимеров 6000 лв. подкуп.
Домашният арест също е адекватна мярка за неотклонение и по този начин клиентът няма как да влияе на никого, заяви защитникът на Дойчинов - адвокат Бранимир Балачев. Освен това по делото били събрани всички доказателства и разпитани всички свидетели. Самият Дойчинов дал доброволно показания пред съдия. Въпреки че не представи никакво медицинско, адвокат Балачев твърди, че младият мъж страда от есхимична болест и има високо кръвно.
Основният довод на съда да определи домашен арест като мярка за неотклонение беше, че Дойчинов е с чисто криминално досие и има постоянен адрес във Варна. Ако решението влезе в сила, ревизорът ще бъде под ключ в дома на родителите си.
„Рано е да се коментира делото. Въпросът е кой е искал подкуп и кой е дал. Вината трябва да се докаже. Не зная по делото да има използвани СРС-та. Въпреки твърденията на прокуратурата, не съм виждал такива досега“, обясни Балачев.
На излизане от съдебната зала родителите на Дойчинов отказаха да говорят. „Не сме убедени, че синът ни е извършил нещо нередно, познаваме сина си“, каза бащата на Свилен.

11.02.2011, 16:02 Автор: ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА


Тагове: Свилен Дойчинов

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
АНОНИМЕН
13.08.2011; 01:20
НАЙ- НОВАТА ГЛУПОСТ НА ДИМО СТОЕВ Е КАНДИДАТИРАНЕТО МУ ЗА КМЕТ НА ВАРНА.
К.ЙРДАНОВ ЩЕ МУ БИЕ ШУТА ЗА ПОРЕДЕН ПЬТ.ПЬРВО ГО ИЗГОНИ ОТ ОБЩИНАТА,ЗАРАДИ НЕКАДЬРНОСТ И КУРУПЦИЯ,НО ТОЗИ ПЬТ ДИМО СОБСТВЕНОРЬЧНО ЩЕ СЕ ГИЛОТЕНИРА ПОЛИТИЧЕСКИ,ИЗЛАГАЙКИ СЕ,КАТО КАНДИДАТ КМЕТ.
анонимен
26.05.2011; 23:55
Най-крадливия,корумпиран общинар-Димо Стоев,назначил друг такьв!Нищо ново под СЛЬНЦЕТО!
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: