1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Първи уволнения в Пещера след скандалапещера

Галина Воденичарова, секретар на местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Пещера, е освободена от работа по взаимно съгласие. Това съобщи за Дарик кметът на града Стелиян Варсанов.

Мярката е предприета заради скандала със спортното състезание "Координация, разум и действие". В него ученици решавали спортни, исторически и логически задачи. Според сценария за всяка решена задача отборът от съответното училище получавал по една дума, като на финала - от получените думи било съставено изречението "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни".

По-късно стана ясно, че в основата на сценария е Галина Воденичарова, която е и председател на местната структура на младежите на ГЕРБ.

Преди ден кметът на Пещера Варсанов бе категоричен, че ще бъде безкомпромисен, ако се докаже вина след проверките по повод инцидента.

Извънредната сесия на Общинския съвет във връзка със скандала е насрочена за четвъртък. Очаква се на нея да бъдат изслушани всички страни - депутатът д-р Красимира Симеонова, кметът на града Стелиян Варсанов, училищни директори.

По-късно днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ излезе

с няколко решения във връзка със скандала около ученическото състезание в Пещера.

Сред едно от решенията на комисията е да бъде освободена като общински ръководител на ПП ГЕРБ - Пещера - Красимира Симеонова. Тя ще бъде освободена и от поста заместник-председател на Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите към 41-то Народно събрание.

По-рано днес поста си организационен секретар на ГЕРБ- Пещера напусна и Галина Воденичарова. До провеждането на ново събрание общинската структура ще бъде ръководена от областния координатор на партията в Пазарджик Иван Иванов.

20.04.2011, 11:40 Автор: dariknews.bg


Тагове: скандал, ГЕРБ, уволнения, ученици

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА