1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СПОРТ

Наши атакуват евротитла в рали шампионата

Димитър Илиев и Янаки Янакиев започнаха по отличен начин сезона
20 000 евро им струва едно участие на европейската надпревара


Янакиев

Най-добрият български автомобилен пилот Димитър Илиев и неговият варненски навигатор Янаки Янакиев са си поставили амбициозната цел да спечелят през този сезон европейския рали шампионат, призна пред "Позвънете: ВестникЪт" Янакиев. Постигнат ли го, то това безспорно би било уникален успех за България. Преди три години двамата завършиха на трето място и сега гледат към титлата. "Нормално е да се целим по-нависоко. Евентуално едно ново трето място не би ни задоволило. Трябва да се развиваме и затова би ни удовлетворила само титлата", сподели Янакиев.

През тази година шампионатът включва общо 9 състезания. По думите на навигатора на Митко Илиев, ако до средата на сезона се намират сред първите четири в класирането ще продължат да се състезават. "В противен случай ще се откажем, тъй като няма да има смисъл да продължим. Не сме ли в топ 4, няма да имаме шансове за титлата, тъй като конкуренцията е много голяма. А разходите ни за всяко едно рали са големи. Едно състезание ни излиза по около 20 000 евро", заяви Янакиев.

В първия кръг от сезона те финишираха девети в генералното класиране и пети за европейския шампионат на "Миля Миле" в Италия. Това обаче бе прието като огромен успех, тъй като надпреварата е изключително тежка. В нея участват близо 100 пилоти от висока класа.
Подробности четете в книжното тяло на "Позвънете: ВестникЪт"

19.04.2011, 20:32 Автор: Йордан Фотев


Тагове: автомобилизъм

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА