1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ТЕМАТА

Без сладолед по улиците

80% от тотопунктовете трябва да затворят
Чейндж бюрата на Златните на доизживяване


П:В

Това лято може да е последното за сладоледа, кафе-машините и хладилните витрини с разхладителни напитки по варненските улици. Предложението за премахването им е на общинския съветник от "Глас" Красимир Узунов, който внесе проект за изменение на Наредбата за разполагане на преместваеми обекти. След размяната на остри реплики между представителите на три общински комисии - правна, по архитектура и туризъм, до решение по този въпрос не се стигна и гласуването беше отложено за следващото заседание. Спорещите противопоставиха европейския вид на улиците в морската столица и нуждата от прохлада в летните жеги, но не намериха общ език.

Това лято може да е последното и за чейндж бюрата, които са в бараки по тротоарите и улиците във Варна и курортните комплекси. Това предложение беше прието с пълно единодушие от комисиите и ще бъде обсъдено на следващата сесия на Общинския съвет. Ако бъде прието от местния парламент, ще се отрази най-сериозно на сарафите на Златни пясъци. Защото 90 процента от обменните бюра извън хотелите в комплекса са именно в такива помещения. Само на една от алеите, по протежение на около 300 метра, има 9 такива. "Явно пречим на някой и просто са решили да ни затрият", сподели за "Позвънете: ВестникЪт" Иван Петров, един от собствениците на чейндж бюро в курорта.

Представителите на правната комисия и тези по архитектура и туризъм решиха още, че във временни преместваеми обекти не може да има заложни къщи и да се организират хазартни игри. До решението за хазартните игри пак се стигна след размяна на остри реплики. Първо общинарите се скараха дали тотопунктовете също трябва да бъдат премахнати, тъй като и това е хазартна игра. В спора бяха включени и букмейкърските пунктове, като част от съветниците искаха отделни правила за държавните и частните игри, а другите държаха всички да се преценяват еднакво. В крайна сметка решиха да се обединят около думата "хазарт" и това, което според закона е хазартна игра. А тотото попада в тази категория. Във Варна 80 процента от пунктовете на държавния тотализатор са именно в такива бараки. Според повечето от съветниците не е ясен механизмът, по който държавата може да бъде принудена да премести пунктовете си, ако Общинският съвет одобри на сесия приетото от комисията решение.

Още по темата четете в книжното издание на "Позвънете: ВестникЪт"

19.04.2011, 20:09 Автор: Лиляна Трънкова


Тагове: сладолед, улици

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics