1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Поскъпването на тока ще е с 1%дкевр

Прогнозираното поскъпване на електроенергията от 1 юли 2011 г. бе коригирано в посока надолу от председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев във вторник. След като преди седмица той обясняваше, че максималното повишение на цените, което ще допусне регулаторът, е 5 процента и то ще е основно заради увеличаването на дела на енергията от възобновяеми източници в общото производство, сега Семерджиев каза, че поскъпването ще е средно с 1 процент.

По думите му този път, корекцията ще бъде основно заради преразпределяне на цените за отделните тарифи - дневна, нощна и върхова. Задържането на дневната тарифа ще е за сметка на поскъпването на нощния ток, стана ясно от думите на Семерджиев. той обаче отказа да коментира как ще се отрази това повишение върху хората със сериозно потребление на нощна енергия.

“Ние ще структурираме още по-добре тарифите. Правим анализ как се отразяват отделните тарифи на електроенергия, но средната продажна цена на практика няма да се променя за крайния потребител", заяви регулаторният шеф.

Той допълни, че е оптимист, че през лятото ще има успокоение на цените на петрола и съответно цената на природния газ или ще остане същата, или ще се понижи.

В момента всички топлофикации са в добро финансово състояние и тези, които са на загуба, отчитат намаляване на загубите си, посочи шефът на ДКЕВР.

19.04.2011, 16:31 Автор: mediapool.bg


Тагове: ток, поскъпване, ДКЕВР

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center