1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

ГЕРБ ползва ученици в партийна пропаганда

За всяка решена задача участниците получавали по една дума, за да се получи изречението
Случаят предизвика буря от негодувание в общината и областта


ученици

„Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни". Това са изписвали учениците в Пещера, решавайки исторически и логически задачи по време на състезание "Координация, разум и действие", организирано под патронажа на депутата от ГЕРБ Красимира Симеонова.

За всяка решена задача участниците получавали по една дума, за да се получи изречението "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни"". Наградите на състезанието са били връчени от кмета на общината Стелиян Варсанов, съобщи БиТиВи.

Проведеното по този начин състезание и въвличането на децата в партийна пропаганда е предизвикало буря от негодувание в общината и в областта.
Според пазарджишкото издание "Виделина" са нарушени най-малко два закона - Закона за народната просвета и Закона за закрила на детето.

Областният началник на Регионалния инспекторат по образованието Йордан Чалъков е наредил проверка по случая и е поискал писмени обяснения от директорите на училищата. В Пещера се подготвя искане за свикване на извънредна сесия на Общинския съвет, който да се занимава със скандала.

По думите на кмета Стелиян Варсанов той е присъствал само на връчването на наградите на ученическото състезание в Пещера и не е бил запознат с регламента на състезанието. Градоначалникът отказа допълнителни коментари докато не се запознае с подробностите около организацията на мероприятието.

18.04.2011, 17:58 Автор: news.bg


Тагове: ГЕРБ, ученици, пропаганда

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Емона
19.04.2011; 15:53
Мисля, че нещата много се преувеличават.Имам позната, която е присъствала и каза, че не е усетила нищо политическо.Децата много са се забавлявали.
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center