1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СВЕТЪТ

Турция получава най-много помощи от ЕСТурция получава най-много помощи от ЕС

Турция е страната, която получава най-голяма помощ от Европейския съюз годишно, пише в публикация британският вестник „Сънди таймс", цитиран от news.bg. В публикация във вестника се посочва, че всяка година милиарди долари се пропиляват от ЕС като помощи за държавите в развитие. Годишният бюджет на Европейската комисия за тази цел е 16 милиарда долара и голяма част от тези пари отиват за проекти, които са неефективни и не са нужни на никого - като например изграждане на огромна болница в Сиера Леоне, която не се посещава от никого, разкриване на център за човешки ресурси в Мали, който за 3 години е намерил работа само на 6 души.
Великобритания има годишен бюджет за помощ 12,5 милиарда долара и 18 % от тази помощ се дават чрез Европейския съюз, пише „Сънди таймс" и допълва, че Великобритания изтъква пред ЕС, че програмата за подпомагане на страните в развитие не е достатъчно прозрачна и публична и не се концентрира върху целта за намаляване на бедността. Според вестника, въпреки че Турция притежава жизнена икономика и е страна със средни доходи на глава от населението, получава най-много помощ от ЕС годишно - 800 милиона долара.
Според изнесените данни за 2009 година след нея следват Палестинската автономия, Афганистан, Косово, Сърбия, Алжир, Конго, Судан, Египет, Мозамбик, Мали, Сиера Леоне и Либерия.

18.04.2011, 15:22 Автор: news.bg


Тагове: Турция, ЕС, помощи

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА