1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Е.ОН обвинен в рекет от пенсионер

Симеон Симеонов от Осеново вече година не може да се пребори с бюрокрацията
Енергото не иска да ползва съществуващ кабел, искат му 2000 лв. за дублиращ нов


еон

В безумен порочен кръг се върти от месеци пенсионерът от село Осеново Симеон Симеонов. Възрастният човек просто иска да има ток в къщичката си със звучното име „Вила Лонгоз“, но макар и да сме в XXI век за него се оказва обречена кауза. И проблемът не е в това, че в селото, което се намира на по-малко от 20 км от Варна, няма електричество.

Напротив, кутията със захранващия кабел от години стърчи на границата на имота му. Сега обаче пенсионерът получава спънки от електроразпределителното предприятие в района Е.ОН, което отказва да прекара захранването от оградата до къщата му. Симеонов пък е категорично против да плаща два пъти за прекарване на кабел от трафопоста до имота му, не че има и откъде да вземе пари за това.

Преди повече от 20 години, през 1985 г., задължили хората от селото да направят кооперация, за да докарат тока до домовете им. Тогава платихме около 300 лв. От Енергото поискали освен парите да се положи и обществено полезен труд. "Работил съм около 18-20 дни в полза на държавата, за да могат да ми прекарат ток до мястото", спомня си Симеонов.

17.04.2011, 20:45 Автор: Десислава Максимова


Тагове: Е.ОН, рекет

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center