1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Кърпят през дупка по улиците

От няколко дни градът прилича на швейцарско сирене
Районните кметства определяли къде да се асфалтира


пътища

Пътищарите във Варна кърпят през дупка, през две улиците. В целия град има места, на които асфалтът е нарязан и подготвен за затваряне, а встрани зее друга дупка, която явно няма да бъде запълнена. Такива са улиците "Брегалница", "Битоля", бул. "Владислав" и много други. А къде да се кърпи определяли експерти от районните кметства. "Експерти от районните кметства преценяват коя дупка да остане и коя не. Ние запълваме тези, които са ни посочили. Случвало се е да се връщаме по няколко пъти на една и съща улица, но ситуацията е такава", каза за "Позвънете: ВестникЪт" директорът на "Инжстройинженеринг" Христо Фурчев.

Точно преди година безобразното състояние на улиците в морската столица накара стотици варненци да протестират пред общината. Сега положението е същото, но без протеста. От няколко дни асфалтът е нарязан и не е затворен, а шофьорите са принудени да демонстрират висш пилотаж зад волана. Миналият месец кметът на града Кирил Йорданов обърна специално внимание на фирмите, които кърпят пътищата, че е твърде дълъг периодът между изрязването на асфалта и запълването на дупките и поиска от тях процесът да приключва в рамките на един ден. Но думите му останаха в сферата на добрите пожелания.

17.04.2011, 20:42 Автор: Лиляна Трънкова


Тагове: пътища, дупки

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
NEKADARNA
18.04.2011; 10:59
хаха Кирил Йорданов "обърна специално внимание на фирмите", а ние, кога ще му обърнем на него специално внимание и ще му пожелаем всичко хубаво, далеч от община Варна?!? А по въпроса с дупките - във Варна дългогодишна практика е да се "закърпва" положението. Пътищата във Варна са целогодишно проходими с луноход!!!
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА