1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СВЕТЪТ

Размириците в Арабския свят връщат кризатазелик

Президентът на Световната банка Робърт Зелик заяви, че размириците в Арабския свят може да попречат на хода на глобалното икономическо възстановяване, предава АФП, цитирана от Агенция Фокус. Зелик добави, че икономическите трусове, "директно свързани" с политическия хаос в арабските държави, както и с бедствието на 11 март в Япония, "би трябвало да имат минимално влияние на глобално ниво". Според Световната банка революциите в Тунис и Египет са намалили прогнозираното ниво на БВП на страните с около 3 %.

Комитетът за развитие на Световната банка и МВФ призова Световната банка за увеличаване на подкрепата за арабските държави заради вълната от антиправителствени протести в Близкия изток, предава АФП. „Последните събития на места в Близкия изток и Северна Африка ще окажат продължителни социални и икономически влияния, които ще бъдат различни във всяка държава”, гласи изявление на съвместния Комитет по развитието на МВФ и Световната банка.

„Ние призоваваме банката да увеличи подкрепата за Близкия изток и Северна Африка, работейки с правителствата на държавите и съответните двустранни, многостранни и регионални организации”, се добавя още в изявлението.

17.04.2011, 19:10 Автор: focus-news.net


Тагове: криза, Световна банка, размирици

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА