1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СПОРТ

Бивш футболист изгря във волейбола

Явор Генов от ”Черно море БАСК” влязъл в залата чак на 15 години
Ръководството трябва да се отнесе по-сериозно, обяви 20-годишният талант


Генов

През отминалия сезон волейболният "Черно море БАСК" не се представи никак убедително в Суперлигата. "Баските" успяха да се спасят от изпадане, но спечелиха едва 4 победи по време на кампанията. Въпреки незадоволителното представяне обаче, един от играчите се открои в селекцията на Евгени Попов. 20-годишният посрещач Явор Генов се утвърди като един от талантите у нас, а специалистите му предричат добро бъдеще на волейболното поле.
Историята на младия състезател е доста любопитна. Първият му досег с волейбола е едва преди 5 години, когато той е бил на 15. Преди това пък доста време се е занимавал с футбол. "На 7 години започнах да тренирам в частната школа "Феърплей" при Иван Петров. 8 години играх футбол. След осми клас обаче, майка ми реши да ме запише в Спортното училище с волейбол. Започнах да се готвя в "Черно море". Първоначално изобщо не исках да се занимавам с този спорт. Треньорите не ми обръщаха внимание. Всички казваха, че от мен нищо няма да стане, нямал съм ръст. По-големите ме обиждаха. Лека-полека обаче играта започна да ми харесва. Амбицирах се да покажа, че от мен може да излезе волейболист. Като цяло сам се учих, но в крайна сметка станах волейболист", заяви с усмивка Генов пред "Позвънете: ВестникЪт".
Талантът бе категоричен, че слабото представяне на "Черно море БАСК" през редовния сезон е напълно закономерно. Според него нивото на отбора не е било високо, тъй като цели 6 месеца преди старта на кампанията не са влизали в залата. "Приключихме на 28 февруари миналата година, а ни събраха на 1 септември. За два месеца трябваше да влезем в някаква форма, което е абсолютно невъзможно. През всичкото това време на пауза никой не ни пита дали искаме да тренираме, или не. Аз съм убеден, че всички щяхме да откликнем. В крайна сметка как да постигнем някакви цели без тренировки. Почти не направихме физическа подготовка, направо влязохме в залата, тъй като нямаше време до началото на първенството", сподели 20-годишният волейболист.

Подробности четете в книжното тяло на "Позвънете: ВестникЪт"


14.04.2011, 21:49 Автор: Николай Караколев


Тагове: Явор Генов

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: