1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

Берлускони посочи наследника сиБерлускони

Италианският министър-председател Силвио Берлускони назова името на евентуалния си приемник, пише news. bg, цитирайки в. "Гардиън".

Пред чуждестранни журналисти 74-годишният премиер съобщи, че няма намерение да се кандидатира на парламентарните избори през 2013г. Берлускони смята, че мястото му може да заеме настоящият министър на правосъдието Анджелино Алфано.

В последно време Алфано се оказа в центъра на вниманието заради провежданата от него съдебна реформа, предвиждаща съкращаване на сроковете на съдебните процеси по редица углавни дела.

Вчера долната камара на италианския парламент гласува съответните законодателни поправки. Премиерът и министрите му смятат, че тези поправки ще ускорят съдопроизводството в Италия.

Според критиците тези мерки ще повлияят на съдебния процес срещу адвоката на Берлускони Дейвид Милс, обвинен във вземане на подкупи и лъжесвидетелстване в полза на премиера, което ще му позволи да избегне наказание за пореден път.

От news.bg припомнят, че Берлускони на няколко пъти беше привлечен под съдебна отговорност за корупция и укриване на доходи, но благодарение на адвокатите си се разминаваше с присъди. Берлускони е премиер на Италия от май 2008г. Преди това той още два пъти е оглавявал правителството на Италия -през 1994 г. и в периода 2001-2006г.

14.04.2011, 10:28 Автор: news.bg


Тагове: Берлускони, наследник

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА