1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Варненка ”подари” апартамент срещу ремонт

Анка Маринова се усетила, че я мамят и успяла да си върне дома
Варненската районна прокуратура не открила измама в случая


Анка Маринова

Наивна варненка прехвърли нотариално апартамента си на строителна фирма срещу ремонт и едва две години по-късно успя да си го върне чрез съда. Късметът на Анка Маринова в случая е, че много бързо се усетила, че е станала жертва на измама, веднага се консултирала с адвокат и подала жалба. Миналия септември тя се върнала в дома си с помощта на съдия-изпълнител, а през това време Варненската районна прокуратура решила, че в случая измама няма и прекратила досъдебното производство срещу собственика на фирмата.

Анка обаче е решена да търси справедливост до край и продължава съдебната битка."Никога не съм предполагала, че точно аз може да съм толкова наивна и да се вържа на такъв номер. Но ми се случи. Какво ли не преживях през последните години. Дори имаше момент, в който нямаше къде да отида и единственият ми вариант беше улицата", сподели пред "Позвънете: ВестникЪт" Анка.

Ходенето по мъките за 58-годишната жена започва през май 2008 година. Тогава се запознава с Емил Филипов, който е от Дряново и твърди, че има строителна фирма. Анка иска да ремонтира апартамента си във "Владиславово", а Филипов с готовност приема да извърши ремонта. Мъжът обяснява, че ще направи всичко необходимо със собствени средства и след приключването на ремонта ще й каже точната сума, която му дължи. След това допълва, че за да има все пак някаква гаранция, че ще му бъде платено, жената трябва да му прехвърли нотариално жилищe.

По неговите думи това било обичайна практика в бранша. "Емил и адвокатката му ми обясниха, че подписваме нотариален акт само и единствено като гаранция, че накрая ще му дам парите. Това било стандартна форма за обезпечаване на подобни взимания. А ние дори не бяхме говорили за пари. От разговорите с двамата останах с впечатлението, че с този нотариален акт не се прехвърля вещното право на собственост върху имота", обясни Анка.

Подробности четете в книжното тяло на "Позвънете: ВестникЪт"

13.04.2011, 21:23 Автор: Лиляна Трънкова


Тагове: измама, ремонт

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center