1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Жени намериха 1500 лева и ги върнахаЖени върнаха 1500 лева

Все още има хора с добри сърца, които вършат чудеса. Доказателство за това са две пловдивчанки, които намериха мъжка чанта с 1500 лева и решиха да я върнат на притежателя й. Борсетата, пълна с пари и лични документи, е открита от жени с фамилии Драганова и Мавродиева на улица „Борба” в пловдивския район „Северен”.

Те видели, че около безпризорната чанта няма никой, взели я в ръце, погледнали в нея и не повярвали на очите си. Вътре имало пачка с банкноти, прикрепени с ластик, както и лична карта. Спогледали се и без да се колебаят, отишли пеша до Трето районно управление.

"Издирихме господина, чиято собственост беше чантата, и му я предадохме”, заявиха пред Dnes.bg от Трето РУ в Пловдив. Човекът не повярвал, че вижда отново чантата си и непокътнатите пари. Тогава той написал благодарствено писмо, което занесъл лично в районното. Там поименно благодарил на двете пловдивчанки и полицаите Делко Станчев, Онник Агопян и Венцислав Локов, които работили по неговия случай.

Копие на писмото човекът изпрати и до Dnes.bg. В него пише: "В тези трудни времена това, което направиха доблестните гражданки и полицията като институция, е невероятно!".

Dnes.bg припомня, че през месец юни миналата година в същия район строителните работници Петър Папазов и Ахмед Агов намериха на пътя 4100 лева, които също предадоха в Трето районно управление. Тогава те обясниха своята постъпка с това, че имат заеми, и предположили, че парите трябват на техния собственик. Като награда от признателния човек те получиха бонус от 200 лева.

13.04.2011, 11:49 Автор: dnes.bg


Тагове: пари, върнаха

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА