1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Такса ”скоба” 20 лв.Скоба за неправилно паркиране

20 лв. ще е такса "скоба" във Варна. Това решиха съветниците от постоянната комисия "Финанси и бюджет". С това на практика ще може да започне да действа т.нар. "синя зона". Именно липсата на глоба за нарушителите беше пречката пред системата за платено паркиране. Предишното решение на местния парламент за такса от 30 лв. беше обжалвано от областния управител Данчо Симеонов и впоследствие отменено от административния съд.  

Все още обаче не може да се каже кога "синята зона" ще започне реално да функционира. Вече се въздържам от прогнозирането на всякакви дати, защото може да се окаже пак, че процесът ще се забави от непридвидени обстоятелства, каза Стоян Аргиров, шефът на общинското предприятие "Управление на национални програми и проекти", на което е възложено обслужването на местата за кратковременно паркиране в града. Той обеща, ако този път глобата мине без обжалвания и решението за "синя зона" влезе в сила, да се даде поне 1 месец на хората, за да се адаптират към новите условия. Освен това щели да са необходими и няколко дни за тестване на апаратите за кратковременно паркиране, за да се види как работят. Аргиров уточни, че отдавна са осигурени и 70-80 броя скоби. Те ще бъдат ползвани само за нарушителите в рамките на синята зона, уточни шефът на общинското предприятие. В останалите части на града неправилно паркиралите ще се контролират от общинския паяк.

Съветниците от финансовата комисия обясниха, че сега дейността ще се поеме от общинското предприятие, докато започне да действа новата наредба за организация на движението във Варна. Там е предвидено една фирма - "Паркинги и гаражи" да поеме всичко свързано с незаконното паркиране в града. Така и не е ясно обаче кога ще стане това.

12.04.2011, 17:42 Автор: Десислава Максимова


Тагове: глоба, неправилно паркиране

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics