1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Партиите искат различни дати за изборитеизбори

Различни дати за президентските и местните избори през есента предложиха парламентарните партии при проведените консултации за назначаване на Централна избирателна комисия при президента Георги Първанов, съобщи Дарик радио.

Първи при Първанов бяха представителите на ГЕРБ. Председателят на парламентарната група на партията Искра Фидосова съобщи, че отново настоява датата на вота да е 23, защото това е възможно най-ранната дата. Фидосова прогнозира балотаж заради местните избори и съобщи, че ГЕРБ обсъжда три имена за кандидат-президент - двама мъже и една жена.

След ГЕРБ при държавния глава влязоха представителите на левицата. БСП предлагат датата 13 ноември. Според лидера на партията Сергей Станишев дата 23 октомври е твърде ранна, защото през септември хората се връщат от отпуски, изпращат децата си на училище и прибират селскостопанската реколта. Станишев не назова предложенията на партията за членове на ЦИК, които са дали на Първанов.

ДПС предлага 30 октомври за дата на президентските и местните избори, съобщи заместник-председателят на партията Лютви Местан, след консултациите при президента за състава на ЦИК.

12.04.2011, 12:08 Автор: dariknews.bg


Тагове: партии, избори, консултации

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА