1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Психично болен вилня в училищешколо

Психично болен младеж нахлу във варненско училище и вдигна на крак охрана и служители тази сутрин. Мъжът влязъл бягайки в двора на СОУ "Пейо Яворов" и се насочил към централния вход. Охранител успял да му попречи да влезе в сградата, натиснал и паник бутон. В двора се намирали и родители, които веднага хванали младежа и се опитали да го озаптят.

Той бил в оскъдно облекло и със засъхнала кръв по лицето. Държал се агресивно и сипел заплахи за убийство. На подадения сигнал за три минути на мястото се отзовали служители на охранителната фирма, отговаряща за сигурността в школото. Пристигнали и полицаи, които го арестували и отвели в Трето РПУ, откъдето младежът е отведен в психиатрията в МБАЛ "Св. Марина".

Не е имало риск за учениците, защото по това време са били в час, каза директорът на СОУ "Пейо Яворов" Даринка Божинова. Тя разказа, че младежът е сирак, за който се грижи леля му. Предния ден бил задържан заради агресивно поведение и буйстване. Младежът откраднал ключа на автомобила на леля си, качил се на колата и се опитал да влезе с нея в магазинчета, заради което прекарал нощта в ареста. За случая е информиран районния кмет и началника на Регионалния инспекторат по образованието. 

19-годишният младеж е приет в мъжкото отделение на Клиниката по психиатрия в МБАЛ "Св. Марина". "За пръв път идва при нас като пациент, тепърва предстои да му бъде уточнена диагнозата", каза за "Позвънете: ВестникЪт" зам.-директорът на болницата доц. д-р Риналдо Шишков.

11.04.2011, 20:29 Автор: ПВ


Тагове: психично болен, училище

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center