1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Данъчни събраха принудително 5 млн. лв

Публичните изпълнители са образували изпълнителни производства по 6 000 дела за сумата от 56 милиона лева.
Проведени са 32 търга, на които е разпродадена движима и недвижима собственост на длъжници


пари

Близо 5 милиона лева от данъчни и осигурителни задължения събраха публичните изпълнители от отдел „Принудително изпълнение” при ТД на НАП-Варна за първите три месеца на 2011 година, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Срещу варненци, които не са внесли доброволно просрочените задължения и не са потърсили контакт с НАП-Варна за тяхното разсрочване, публичните изпълнители са образували изпълнителни производства по 6 000 дела за сумата от 56 милиона лева. За да защитят интересите на държавата, публичните изпълнители са наложили възбрани върху недвижими имоти на длъжници на стойност от  над 1 500 000 лева.

Само за първото тримесечие служителите на варненската агенция са провели 32 търга, на които е разпродадена движима и недвижима собственост на длъжници, като в републиканския бюджет са постъпили над 150 000 лева. 1 727 банкови сметки на длъжници са запорирани, след като са получили съобщение за доброволно изпълнение, но са отказали да изпълнят задълженията си към приходната агенция, казаха от там. 66 от тях са поискали и получили разрешение за неотложни плащания, което им позволява да ползват за дейността част от постъпващите по запорираната сметка суми, а останалата част да отиват за погасяване на просрочените данъчни и осигурителни задължения към бюджета. По този начин НАП-Варна е усвоила над 300 000 лева от запорираните сметки, като е дала възможност на фирмите в затруднение да продължат да работят.

„Винаги сме насърчавали доброволното заплащане на дължимите данъчно–осигурителни задължения и сме подхождали с разбиране към фирмите, които имат временни затруднения. Нека всички лица, които имат просрочени задължения към приходната агенция, да потърсят своевременно контакт с публичните изпълнители, за да не се стига до прилагането на крайни мерки за тяхното събиране, като запор на заплати, банкови сметки и разпродаване на придобитото имущество”, заяви Мирослав Нонев, директор на дирекция „Събиране” при ТД на НАП Варна.

11.04.2011, 16:38 Автор: ПВ


Тагове: НАП, задължения, търгове

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center