1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ИНТЕРВЮ С КРАСИМИР КОЛЕВ
Красимир Колев: Никога не съм имал доверие на Свилен Дойчинов


Красимир КолевГ-н Колев, изненада ли ви арестът на Свилен Дойчинов?

Честно да ви кажа, не съм особено изненадан. Никога не съм му имал доверие и не ми е бил сред любимците. Вършеше си работата през пръсти и винаги съм гледал да му възлагам колкото може по-маловажни случаи.

Имало ли е други сигнали срещу него?

Сигнали за подкупи не е имало. Той работи в отдела от 2006 година. Но аз не бях доволен от работата му, а и колегите му недоволстваха. Хората около него работят здраво, а той правеше каквото си иска. Имаше огромни проблеми с дисциплината. Не си даваше много зор да работи. Когато му се възложеше някаква задача, не се знаеше дали ще я изпълни изобщо, а ако я изпълни, дали ще е в рамките на закона. Говорили сме много пъти с Венцислава Коева, началник на дирекция „Местни данъци и такси“, изобщо да не му се възлагат ревизии. Работата при нас обаче е много, а хората недостатъчно. Предполагам, че е имал някакви проблеми, щом е стигнал до там, да изнудва хората за пари.

Дойчинов е заявил пред разследващите, че парите не са само за него и че е делил с вас. Как ще коментирате твърденията му?

Всеки може да говори каквото си иска. Не съм участвал в никакви схеми и никога не съм вземал пари. Не зная и да съществува такава схема сред колегите. Пък и ми е много странно по какъв начин си е искал парите. Днес обясних и пред разследващите в полицията, че резултатите от нашите ревизии са точни до стотинка. И подлежат на проверка. Не мога да си обясня как е изчислил, че трябва да иска точно 6000 лв. и каква глоба примерно може да се избегне с подобна сума.

Това е вторият случай на арест във вашата служба, ще предприемете ли някакви конкретни мерки?

Ще има пълна проверка на работата на служителите. Наистина и двата случая са много неприятни и петнят името на отдела. Надявам се да няма повече такива случаи.

09.02.2011, 16:43 Автор: ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА


СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Star poznat
23.06.2011; 00:56
Poznavam Svilen li4no i mnogo se radvam 4e sa go hvanali. Zaslujavashe si go otdavna. Dadoh mu vednaj pari na zaem. Golqma gre6ka napravih. A bjahme priateli..., a toi za nqakakvi si mijavi kinti padna mnogo nisko v ochite mi o6te togava. Taka i ne si vidjah parite obratno. Kokoshkar si be6e i kokoshkar si ostana. Svilene, nadjavam se pone sega da si razbral, 4e ne vsi4ko e pari, pich! Lakomiqata ti i naglostta ti nqamaha krai. Dobar urok i tochno na mqasto za teb.Ti izob6to ima6 li nekakvi priateli ve4e?
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


ВИЗИТКА

Красимир
Колев е началник на служба “Събиране,
обезпечаване, ревизии и контрол” към
общинска дирекция „Местни данъци и
такси“. Името му беше намесено вчера
от полицията в скандално изнудване на
варненски бизнесмен. Първоначално от
ОДП-Варна заявиха, че именно той е
задържаният до сградата на кметство
„Приморски“ общински служител с подкуп.
После се оказа, че разследващите са
подвели медиите, а Колев е пряк началник
на арестувания с 2000 лв. Свилен Дойчинов.
Днес преди обед Колев даде показания
пред дознателя, разследващ случая.
Докато той беше на разпит, стана ясно,
че подчиненият му е искал общо 6000 лв. от
варненски бизнесмен, като му обяснил,
че парите не са само за него, а ги делил
с началника си.

ОЩЕ OT ИНТЕРВЮ
РЕКЛАМА
FULLMAX Center