1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ИНТЕРВЮ С АТАНАС МИХОВ
Махат проститутките до лятото
В центъра на Варна са чести домните кражби и хулиганските прояви, твърди шефът на Първо РПУ Атанас Михов
Над 30 търговци на цигари без бандерол са задържали от началото на годината полицаите от районното


Атанас Михов

Инспектор Михов, смятате ли, че имате достатъчно опит да ръководите Първо РУП?

Да. Мисля, че ще се справя.

Досегашната Ви работа, като шеф на РУП-Девня, научи ли Ви на онова, което трябва да знае шефът на едно от най-тежките районни управления в град като Варна?

Не смятам, че РУП-Девня е леко районно управление. То обслужва територията на три общини: Девня, Суворово и Вълчи дол, в които има голям промишлен комплекс с международно участие, пристанище. Преди да отида в Девня, през 2004 година, 7 години бях началник на РУП-Аксаково. Смятам, че 14-годишният ми опит като ръководител на полицейски управления ме е научил на необходимото, за да ръководя едно от най-тежките районни управления в ОДП-Варна.

От кого се учихте и на кого се възхищавате?

Като оперативен работник съм се учил от по-старите ми колеги, най-вече от Янчо Янкушев, на когото винаги съм се възхищавал. На умението му да получава и отработва получената информация. Това е полицай, за когото нямаше почивен ден, нямаше ден и нощ. На територията, която обслужвахме по криминална линия с него, нямаше нито едно по-значимо престъпление или каквото и да е събитие, за което той да нямаше информация за евентуалните извършители.

Кои са най-честите престъпления, които стават в района на Първо РУП?

Основните и най-чести са кражбите и грабежите. В последно време бележат ръст домните кражби. Краде се най-вече злато, пари и лесно преносима техника. Не малък брой са и кражбите на вещи и части от моторни превозни средства - акумулатори, CD-та и вещи, оставени в автомобила.

Продължение на интервюто с инспектор Михов четете в книжното издание на "Позвънете: ВестникЪт"

02.05.2011, 21:56 Автор: Лиляна Трънкова


СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Danail
03.09.2011; 12:17
Uspeh Mihov ,ti mojesh
фен
03.09.2011; 12:16
г-н Михов изпълнява стриктно работата си,дано продължава в същият дух...Желая му успех и за в бъдеще..Защо всички управляващи не са като него,България щеше да цъфти.Михов си обича работата-то се вижда.Девня може да потвърди !
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


ВИЗИТКА

Дипломиран филолог оглави преди месеци Първо РУП във Варна. Макар че едно от първите му професионални поприща е преподавателската дейност в Руското училище и в школото в Игнатиево, главен инспектор Атанас Михов днес вече е горд служител на МВР. Той е роден в Провадия на 21 юни 1965 г. След като се дипломира като учител, завършва Национална сигурност в Академията на МВР. В системата влиза от 1992 г. Започва работа като инспектор в Детска педагогическа стая. Кариерата му продължава като оперативен работник, на по-късен етап командва РУП-Аксаково. Не след дълго поема РУП-Девня, а в средата на м.г. стана ясно, че именно той ще ръководи Първо РУП във Варна, след като бившият му шеф Тодор Иванов стана началник на звеното за борба с организираната престъпност във Варна.
  

ОЩЕ OT ИНТЕРВЮ
РЕКЛАМА
UniPark logistics