1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ЗАБАВНО
Най-вероятните причини да ви уволнят


Най-вероятните причини да ви уволнят

Кои са най-честите причини да ви уволнят? BusinessInsider изброява 13-те най-вероятни причини. Добрата новина е, че повечето от тях е напълно възможно да бъдат избегнати (като това да идваш пиян на работа,например), докато срещу това да не те бива в работата няма застраховка.


Ето ги и тях:


 13. Да се оплаквате от шефа/фирмата във Facebook, Twitter и др.


Известен пример от медиите: Жена съдебен заседател от Великобритания написала подробна информация за дело във Facebook, след което попитала „Не знам на коя страна да застана, за това правя проучване" и поискала мнението на приятелите си във Facebook.


12. Пиян на работа


Известен пример от медиите: Служител на Credit Suisse бе уволнен след като се напил и изпочупил всичко в офиса. Той бил бесен за това, че не е сред избраните служители, които отишли на уикенд пътуване с шефа си.


11. Сърфиране в интернет, неправилно ползване на и-мейл


Известен пример от медиите: 24 служители на Щатската комисия по ценни книжа са били хванати да разглеждат порносайтове. Повечето от тях напуснаха или бяха уволнени.


 Преди време нашумяха и ТВ кадри със служител на банка, който разглеждаше снимки на Миранда Кер, докато негов колега даваше интервю за телевизия.


10. Неспазване на нареждания


Известен пример от медиите: Интернет консултантът Дон Чу от известна компания бе уволнен след като стана ясно, че е е нарушил политиката на фирмата и е продавал материали на хедж фонд мениджъри.


9. Сексуален тормоз


Известен пример от медиите: През февруари тази година Майкъл Лалана - служител на Northwestern Mutual Financial Network получи 180 дни затвор и 3 години условно, за това, че е еякулирал в бутилката с вода на своя колежка два пъти. Тя изпила водата и двата пъти и се усъмнила, заради ужасния вкус, а по-късно записи доказаха вината на Лалана.


8. Клюкарстване или оплакване от работата


Известен пример от медиите: През 2007 г. 4 жени в Ню Хампшир бяха уволнени, заради разпространение на неверни клюки за любовни връзки на колега.


7. Въвличане в офис политика


Известен пример от медиите: Джейми Даймън и Санди Уайл основаха Citigroup. Даймън напуска през ноември 1998 г., заради спор с Уайл. Оказва се, че той не иска да даде повишение на дъщерята на Уайл. Даймън обаче казва, че Уайл го е уволнила. Ето така става, когато намесвате роднини в компанията.


6. Да спиш по време на работа


Известен пример от медиите: Служител на JetBlue от Ню Йорк решил да подремне в багажното отделение на самолет, докато се правел, че товари. Събудил се във въздуха, на път за Бостън.


5. Хванати в лъжа или кражба


Известен пример от медиите: Шефка на банков клон във Великобритания бе уволнена след като стана ясно, че е помогнала на гаджето си да открадне 582 000 долара от банката. Тя бе осъдена и на 12 години затвор.


4. Отсъствия или неспазване на срокове


Известен пример от медиите: Служител в английска банка бил уволнен, заради проблем с ходенето до тоалетната. Всъщност нещата стояли така: служителят, чието име вестниците запазват в тайна, твърди че имал проблеми с пикочния си мехур, вследствие на пиене на много кафе. А той пиел много кафе, защото имал ужасно много работа и имал нужда от кофеин. Той твърди, че е работил от 7.15 сутринта до 9 часа вечерта.


Заради многото кафе, започнали проблеми и той трябвало да посещава тоалетната на всеки час. Шефът му се дразнел и започнал да го следи, за да се увери, че той наистина ходи до тоалетната, а не се разхожда. Всеки път когато служителят отивал до тоалетната, шефът тръгвал след него, а колегите вече започвали да се смеят.


Така един ден на въпросния служител му писнало и когато за пореден път шефът му се вмъкнал в тоалетната след него, той се обърнал и му... опикал скъпите обувки.


3. Излъгали сте в автобиографията си


Известен пример от медиите: Калина Илиева бе уволнена от поста шеф на Държавен фонд земеделие, след като стана ясно, че е представила фалшива диплома. Г-ца Илиева твърдеше, че е завършила германски институт, но стана ясно, че всъщност изобщо няма висше образование.


2. Лични проблеми ви пречат на работата


Известен пример от медиите: Канадка бе уволнена, защото била депресирана на работа. Шефът й казал, че постоянно плачела и така не можело да се работи.


1. Не ви бива в работата


Известен пример от медиите: Преди да бъде уволнен от FrontPoint за търгуване с вътрешна информация, Чип Скроун бе уволнен от Millenium заради лоши резултати. Той струвал на компанията „много пари" и не можел да работи в екип.

20.06.2011, 12:23 Автор: profit.bg


СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: