1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ЗАБАВНО
Лявата страна на мозъка отговаря за доброто настроение


Лявата страна на мозъка отговаря за доброто настроение

Лявата полвина на мозъка отговаря за доброто настроение, съобщава dariknews.bg, позовавайки се на изследване на учените от Медицинския университет в Бронкс. Спор с приятели или кавга с началника могат да изравнят със земята доброто ви настроение, с което сте започнали деня си. Яденето на шоколад не е единственият начин да върнете усмивката на лицето си, казват специалистите. 

Лошото настроение на нежния пол е свързано с работата на дясното полукълбо на мозъка, докато лявата отговаря за доброто настроение. За да намерите хармония и вътрешен баланс, е добре да активизирате лявата страна на мозъка и по този начин ще се върнете към приятните емоции, пише БГНЕС. Въз основа на тези данни учените предложиха няколко прости начина да изпитат отново въодушевление.

Първият ефективен метод е дълбокото поемане на въздух. Дишайте издишайте и ще забавите дясното полукълбо на мозъка. Не по-малко ефикасен метод е йогата, която може да ви избави от неприятните отрицателни изживявания. Психолозите предлагат още да се усмихнете на непознат или да направите комплимент на колега в офиса. Така ще се чувствате по-щастливи.

29.04.2011, 10:52 Автор: dariknews.bg


СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: