1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ЗАБАВНО
Влиятелните хора е по-вероятно да изневеряват


Влиятелните хора е по-вероятно да изневеряват

Смяташе се, че мъжете е по-вероятно да изневеряват от жените. Но учените установили, че влиянието на хората, а не пола, им играе основна роля за изневерите, пише dariknews.bg

Екип от учени осъществил анонимно изследване в интернет сред 1561 възрастни, бонусът на онлайн изследванията е, че участниците е много по-вероятно да дават честни отговори. Изследователите открили, че опасността от изневери при хората на властови позиции е по-голяма, независимо от пола."Много изследвания в миналото установиха, че полът е най-силният признак за невярност, но нито едно от тези изследвания не вземаше под внимание влиятелните жени", съобщи ръководителят на изследването Йорис Ламерс.То било насочено към специалисти в различни сфери.

Участниците в изследването били доста различни от гледна точка на нивото им на власт - 58% имали неръководни функции, 22% - ръководни функции, 14% били от средното ниво на управление, а 6% - на най-високи ръководни позиции. Изследователите оценили властта на участниците, като ги помолили да укажат с кликване на мишката за колко влиятелни се смятат.Професор Ламерс и екипът му измерили също и други фактори като доверие, дистанция и възприятието за риска, тъй като то е свързано с изневярата, пише БГНЕС.

"Хората често смятат, че влиятелните мъже е по-вероятно да изневеряват, защото често им се случва да поемат рискове или заради разстоянията, които ги делят от партньорката им, тъй като много влиятелни хора често предприемат бизнес пътувания. Ние открихме, че между тези две неща няма много голяма връзка", отбелязва професорът.

Според изследването съществуват две основни причини, поради които влиятелните хора изневеряват. Първо, защото има силна връзка между властта и доверието, а количеството доверие, което даден човек има, е най-силната връзка между властта и изневярата. Второ, учените открили, че при влиятелните хора полът не е от значение за желанието на участниците да изневеряват.

Авторите на изследването заключават, че обществото не разбира за повечето изневеряващи жени, просто защото дамите на властови позиции са много по-малко от мъжете.

28.04.2011, 17:43 Автор: dariknews.bg


СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: