Необходимо е да знаете:

Какво е домейн?
Домейн е уникалният адрес на сайта. Това е името, което изписвате, за да заредите даден сайт. Цените за регистрация на домейн варират според областта, в която е регистриран (.com, .net, .org, .bg и т.н.).

Какво е хостинг?
Хостинг е мястото, на което се съхраняват файловете на даден сайт. Това най-често е сървър с директен достъп до интернет, който работи 24/7. Добрите хостинг фирми предлагат ежедневен бекъп на информацията и възстановяване при нужда. Цените за различните пакети се определят от предоставяното дисково пространство, месечен трафик, поддържани езици, e-mail кутии и други допълнителни екстри.

Какво е статичен сайт?
Статичен е сайт със статично (непроменящо се) съдържание. Статичният сайт може да съдържа анимации или други движещи се елементи, т.е. може да е динамичен като визия, но трябва да е статичен като информация. Такива сайтове са по-евтини като изработка и се препоръчват на клиенти, които няма да обновяват често публикуваната информация. Обновяването става от нас след предоставяне на материалите от клиента и срещу заплащане.

Какво е динамичен сайт?
Динамичен е сайт, който може да има променлив брой страници с променлива информация. Динамичният сайт притежава административен панел (система за управление на съдържанието - CMS), чрез който клиентът сам променя съдържанието на сайта. Такива сайтове са с по-висока цена и се препоръчват на клиенти желаещи сайт с често обновяваща се информация.

Колко струва един сайт?
Цената на даден сайт се зависи от неговата сложност и се определя след обсъждане с клиента конкретно спрямо неговите нужди. Таксите за домейн и хостинг са годишни, а изработката на сайта се заплаща еднократно. Допълнително можете да пожелаете поддръжка на сайт, която се изразява в актуализиране на информация и снимки по сайта. Цената за поддръжка се договаря допълнително и зависи от сложността на сайта и количеството информация за промяна.

Как ще изглежда сайтът ми?
Дизайнът и функционалността на сайт се определят от поръчителя. Ние се съобразяваме с Вашите фирмени цветове, лого и визия. Изработваме примерен дизайн (обикновено повече от един). Следва второ събеседване, при което избираме някой от предложените дизайни, комбинация от тях или се договаряме за нов.